Intiem. De herinneringen van Liesbeth List

Liesbeth List naderde de zeventig en de uitgever vond het daarom tijd voor een mooie, bijgewerkte heruitgave van haar memoires, die eerder waren verschenen onder de titel Het voorlopige leven van Liesbeth List en waarvan Ramses Shaffy nog het eerste exemplaar in ontvangst had genomen.
Natuurlijk wordt in deze heruitgave uitgebreid stilgestaan bij haar afscheid van Ramses in december 2009. Er is bovendien veel beeldmateriaal toegevoegd, een discografie, en ook een cd van de voorstelling Liesbeth List Intiem.
In deze voorstelling, waarin ze wordt begeleid door schrijver/verteller Alex Verburg en pianist Ton Snijders, legt de grande dame van het chanson rekenschap af van haar leven en de keuzes die ze daarin heeft gemaakt. Haar triomfen komen aan bod, de vermakelijke avonturen met Ramses Shaffy en haar samenwerking met Jacques Brel. Maar ook wordt met onthutsende eerlijkheid verslag gedaan van haar mislukkingen en tegenslagen, verkeerde liefdes, ontrouw, de zelfgekozen dood van haar moeder en de eigen kwetsbaarheid als moeder van dochter Elisah. ‘Toch is het een omzien in vreugde,’ stelt ze aan het slot van de voorstelling vast, ‘maar wel: omzien.’ Waarna ze het onvergetelijke Je ne regrette rien laat klinken als nooit tevoren.

 

 


Intiem. De herinneringen van Liesbeth List
240 pp. + 32 pp. foto’s + cd van de gelijknamige voorstelling

Te bestellen via het contactformulier op deze site

€ 14,90 exclusief verzendkosten